Kavinė

„Miesto laboratorijoje“ veikia jauki kaimyniška kavinė, savo duris atverianti ketvirtadienio ir penktadienio vakarais bei savaitgaliais vėlyviesiems pusryčiams. Didžiuliai iš senovinių durų perdaryti stalai bei ilgas atviras baras, kviečia prisėsti šalia, bendrauti, aptarti bendrus džiaugsmus ar rūpesčius. Kavinės įrengimas bei interjeras atspindi bendrą „Miesto laboratorijos“ tvarumo filosofiją – čia turime tik naudotus indus bei įrankius, maistą išsinešti dedame į daugkartinius indus, o didžioji dalis mūsų virtuvės įrangos gyvena „antrą gyvenimą“. Sudarinėdami meniu bei ruošdami maistą vadovaujamės tausojančios virtuvės principais – turime mažą kaskart besikeičiantį valgiaraštį, ieškome vietinių sezoninių produktų, siekiame dirbti be likučių, organines atliekas kompostuojame. Taip pat aktyviai dirbame su savo tiekėjais – bendru sutarimu mūsų partnerių „Taste Map“ kava pas mus atkeliauja daugkartiniuose induose, bendradarbiaujame su mažais ūkiais siekdami sutrumpinti maisto tiekimo grandines. Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad ištisus metus žalumynai į mūsų kavinę atkeliauja iš mūsų hidroponinio daržo.

Maisto tausojimo profesionaliose virtuvėse tema mums išties rūpi ir yra aktuali, todėl remdamiesi savo kasdiene patirtimi, Aidos Matulevičiūtės paskaitomis ir garsiausių pasaulio „zero waste“ restoranų praktikomis, išleidome leidinį „Maisto tausojimas profesionalioje virtuvėje. Skirta pradedantiesiems virėjams ir kavinių bei restoranų savininkams“. Tikimės, kad rekomendacijos sudomins inovatyvių restoranų ir kavinių komandas, kurioms taip pat rūpi aplinkosauga.