Tvarūs sprendimai virtuvėje

Inovacijos Miesto laboratorijos kavinėje – maisto likučių matavimas, prevencija ir mažinimas

JTO duomenimis, maždaug trečdalis pagaminto maisto pasaulyje yra iššvaistoma.

ES duomenimis, apie 80 proc. iššvaistyto maisto sudaro maistas, kuris buvo tinkamas vartoti ir išmetimo buvo galima išvengti.

Maisto švaistymas yra didžiulė ekologinė, ekonominė ir socialinė problema, prie kurios sprendimo galime prisidėti kiekvienas iš mūsų.

Tad mes norime pradėti mažinti maisto švaistymą nuo saves, t.y. Miesto laboratorijos kavinės.

Miesto laboratorijos kavinė nuo 2023 m. vasario mėnesio dalyvauja programoje Food waste prevention and awareness raising, kurios tikslas – pagerinti maisto atliekų matavimą ir įgyvendinti maisto švaistymo mažinimą kavinės veikloje. Net dvejus metus diegsime inovatyvius maisto švaistymo matavimo, prevencijos ir mažinimo sprendimus. Juos bandysime ir dalinsimės gautais rezultatais su Jumis.

Išsamias pirmųjų mėnesių techninių ir organizacinių spendimų ataskaitas lietuvių ir anglų kalbomis rasite štai čia:

Technologiniai sprendimai

Maisto atliekų monitoringo ir prevencijos technologijos pristatymas

Maisto atliekų monitoringo ir prevencijos organizacinių sprendimų pristatymas

Presentation of food waste monitoring and prevention technology

Monitoring and prevention of food waste presentation of organisational solutions

P.P.S. Bandyti, eksperimentuoti, mokytis valdant maisto likučių mažinimą Miesto laboratorijos kavinėje mus įgalina ES lėšos, skirtos šiam projektui. Sutarėme, kad projektą finansuosime 50/50 – pusė lėšų atkeliauja iš ES, o kita pusė – iš Miesto laboratorijos biudžeto.