Miesto laboratorijos kavinė SUTAUPĖ daugiau nei 15 000 vonių VANDENS!

Na, ir NAUJIENĖLĘ jums turime – per metus Miesto laboratorijos kavinė SUTAUPĖ daugiau nei 15 000 vonių VANDENS! Ir 4 tonas Co2! Ir daugiau nei 1000 PORCIJŲ maisto!

Vakar turėjome išsamų susitikimą su savo maisto likučių matavimo sistemos Leanpath kuratoriais ir apžvelgėme metus – kaip mums sekasi matuoti kavinės maisto likučius, ko pasiekėme, kaip atrodome pasauliniame kontekste.

Ir visi buvome maloniai šokiruoti savo darbo pasiekimų – išmetamo maisto kiekį metų bėgyje sumažinome 51 proc., o tai yra net 638 kg maisto, kuris ne iškeliavo į šiukšliadėžę, o buvo išsaugotas.

Kaip tai pavyko? Atrodo įspūdingai, o iš tiesų viskas nėra taip sudėtinga. Tik 3 kertiniai dalykai, kuriems kavinėje ar restorane reikia skirti dėmesio – atidus likučių stebėjimas, jo rezultatais paremtas meniu dizainas ir darbuotojų bei klientų švietimas. Viskas. Ne raketų mokslas tai tikrai.

Tai džiaugiamės, didžiuojamės, tikimės, kad įkvėpsime kitus, o jums bus dar didensė motyvacija aspilankyti pas mus.

P.S. Miesto laboratorijos kavinė nuo 2023 m. vasario mėnesio vykdo ES finansuojamą projektą Food waste prevention and awareness raising, kurio tikslas – pagerinti maisto atliekų matavimą ir įgyvendinti maisto švaistymo mažinimą kavinės veikloje.